• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Поможи нам, Боже, вистояти гордо і здобути Україні щастя і свободу!»

«Поможи нам, Боже, вистояти гордо і здобути Україні щастя і свободу!»

2019-01-22

/Files/images/20190123_113244.jpg

У Марганецькій ЗОШ№12 відбулися заходи на базі шкільного Залу слави, присвячені вшануванню пам’яті героїв Небесної Сотні.

Учні 8 та 7 класів розповідали про події, що відбулися з 19 по 22 січня 2014 року на Майдані, які називають «Кривава водохреща» або «Вогнехреща». Це була найгарячіша фаза в протистоянні народу й влади. Під час цих подій одним із перших загинув наш земляк, вірменського походження Сергій Негоян. Із хвилюванням учасники заходу переглянули документальні кадри про ці події, були вражені тим, як проникливо декламує вірш Тараса Шевченка справжній патріот, що віддав своє життя за торжество справедливості в нашій демократичній державі. Для учнів нашої школи подвиг героїв Небесної сотні є яскравим прикладом патріотизму. Присутні хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять, а також пам’ять про всіх захисників Вітчизни, котрі віддали заради неї найдорожче – власне життя. Серед них і марганчанин Стародуб Андрій, який загинув у зоні АТО 22 січня 2015 року, захищаючи Донецький аеропорт. Саме йому присвячена одна із експозицій шкільного Залу слави.

Цікаву інформацію про соліста Паризької опери, нашого талановитого, з унікальним голосом співака Василя Сліпака презентували учні 8 класу. Школярі дізналися, що

події 2014 року, під час Революції Гідності в Україні кардинально змінили життя Василя. Розуміючи складність політичної ситуації в Україні , він вирішив їхати на фронт.

З літа 2014 року Василь Сліпак воював на Сході у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу під позивним «Міф».

29 червня 2016 року його було вбито пострілом снайпера.

Указом Президента України Василю Сліпаку присвоєне звання Героя України – посмертно.

Вдало підібрані відеоматеріали сприяли створенню неповторної атмосфери зустрічі, що залишила незабутнє враження.

Завершився захід виконанням дітьми й дорослими Гімну України. Його оптимістичні рядки ще довго будуть відлунювати в серцях усіх присутніх, пробуджуючи патріотичні почуття, віру в щасливе й мирне майбутнє України, її незалежність і єдність.

Козаченко Світлана Леонідівна,

класний керівник 8 класу

Кiлькiсть переглядiв: 124

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.